Wij zijn de laatste tijd helemaal into ontbijten met pannenkoekjes in het weekend. Kleine O. smult ervan en mij bezorgt het bakken ervan een ultiem weekendgevoel. Lekker met z’n driëen bij elkaar, haren door de war en nog in pyjama aan tafel, hartstikke gezellig. En zo ongezond zijn deze boekweitpannenkoekjes met appelschijfjes niet. Boekweit is wat je noemt een pseudograan, ideaal voor mensen die geen of minder gluten willen eten. Ik vind het vooral lekker. Het geeft deze pannenkoekjes een stevige, hartige smaak en combineert super met het zoete fruit. Maar is boekweit een ver-van-jouw-bed-show? No problemo, gebruik je gewoon lekker (tarwe)bloem.
Ingrediënten
- 200 g boekweitmeel
- 3 eieren
- 3 el yoghurt
- 1,5 appel
- 1 rijpe banaan
- 1 el kaneel
- 1 snuf zout
- 6 el zonnebloemolie om in te bakken
Porties: personen
Instructies
- Was de appels, verwijder met een appelboor het klokhuis en snij in ringen. Niet te dun, anders breken ze. Je moet ongeveer 9 schijfjes uit 1,5 appel halen. Snij Bestrooi de appelringen aan beide zijden met kaneel.
- Prak de banaan in een grote kom met een vork, Doe het boekweitmeel, de eieren, het zout en de yoghurt erbij en mix met de staafmixer tot een egaal beslag.
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan. Leg drie appelschijfjes in de pan en bak een minuutje aan op een laag pitje.
- Bak rustig tot het beslag aan de bovenkant droog is en draai je boekweitpannenkoekjes dan voorzichtig om met een spatel. Bak nog even kort de andere kant en schep ze dan uit de pan.
Notities
- Heerlijk met een drupje maple syrup of biologische honing.
Deel dit Recept
Rick says
Yummm!