Chocoladekaneelkoeken recept
Porties Prep Tijd
9koeken 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
9koeken 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de roomboter in een schaaltje in de magnetron. Verwarm de oven voor op 200 °C. (Ik heb een oven-magnetroncombi, vandaar dat ik voor deze volgorde kies.)
  2. Pak een beslagkom en doe daar het tarwemeel, gesmolten boter, ei, basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en bakpoeder in. Roer goed door elkaar. Eerst met een vork of lepel, daarna met je handen.
  3. Deeg te nat? Gewoon nog een beetje (tarwe)bloem erbij. Beetje smotsig mag best, maar het moet niet zo zijn dat de helft aan je vingers blijft plakken.
  4. Hak de chocolade in kleine stukjes en gooi in de beslagkom. De stukjes moeten enigszins gelijkmatig door het deeg worden verdeeld, even kneden dus.
  5. Pak een bakplaat en bekleed die met een vel bakpapier. Verdeel het deeg in 9 bergjes op de plaat en druk een beetje plat. Het moeten kaneelkoekjes worden, geen kaneelrotsjes.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. De koekjes zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben en een brossige structuur.
  7. Voor serveren even 5-10 minuten laten afkoelen. Hou je nog een paar koeken over? Dan kun je die in een afgesloten bakje of trommeltje prima een aantal dagen bewaren.
Notities
  • Liever kleine koekjes? Maak bij stap 5 geen 9 hoopjes, maar 12. Let op: kleinere koekjes = minder oventijd. 15 minuten zou voldoende moeten zijn.
  • Geen chocolade in huis? Krenten of rozijnen zijn een prima alternatief.