Cinnamonbuns met cranberrycompote
Porties Prep Tijd
10broodjes 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 1uur
Porties Prep Tijd
10broodjes 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 1uur
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de melk in een steelpannetje en doe het gist hierbij.
 2. Doe de bloem samen met een half losgeklopt ei en het zout in een beslagkom.
 3. Giet de melk er in delen bij en kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
 4. Kneed het deeg een paar minuutjes goed door en leg dan terug in de kom, met een schone theedoek eroverheen.
 5. Laat op kamertemperatuur circa 1 uur rijzen.
 6. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het deeg uit de kom en bestuif je schone aanrechtblad met bloem. Rol het deeg eerst uit in een dikke sliert en gebruik daarna je deegroller om er een lange plak van te maken.
 7. Schep een paar lepels cranberrycompote op de plak deeg en smeer uit. Let op: randjes vrijlaten!
 8. Rol nu de lap deeg over de lange kant voorzichtig dicht.Druk het randje goed aan zodat je rol niet weer open springt. Je hebt nu weer net zo’n sliert als in het begin.
 9. Vet een ovenschaal (ik had er één van 25 x 25 cm) in met roomboter.
 10. Snij de rol deeg gevuld met cranberrycompote met een scherp mes in circa 10-12 stukken van ongeveer 2 centimeter. (Te dunne stukken vallen snel weer uit elkaar.)
 11. Leg de stukken met de platte kant en zij aan zij in de schaal. Bak af in circa 30 minuten. Zien de broodjes nog een tikje pips? Gewoon een paar minuutjes langer bakken.
 12. Je cinnamonbuns met cranberrycompote zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. O, en een beetje poedersuiker erop is ook zéér aanbevelingswaardig 😉
Notities
 • Niet mijn cranberrycompote met mandarijn & kaneel gebruikt? Geen probleem, maar strooi dan wat kaneel bij stap 7 over de uitgerolde lap deeg. Anders kun je deze broodjes met goed fatsoen geen cinnamonbuns meer noemen 😉
 • Lekker met: poedersuiker!
 • Dag vantevoren maken is geen probleem. Dek de schaal waarin de cinnamonbuns met cranberrycompote hebt gebakken af met een stukje folie en zet in de koelkast. De volgende ochtend piep je de broodjes zo weer op door ze circa 15 minuten in de oven te verwarmen.