Citroencake met crème fraîche
Porties Prep Tijd
1cake 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
1cake 10minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Voor de citroencake
Voor het glazuur
Instructies
  1. Smelt de roomboter in een kommetje in de magnetron. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe boter, crème fraîche, eieren en suiker in een beslagkom. Was de citroenen zorgvuldig, rasp het gele deel van de schil boven de kom. Snij de citroenen daarna doormidden en knijp eveneens boven de kom uit.
  3. Mix met een keukenmixer alle ingrediënten in de kom tot een smeuïge massa.
  4. Doe nu de droge ingrediënten bij het beslag: bloem, zout en bakpoeder. Mix alle ingrediënten tot een egaal cakebeslag.
  5. Vet een standaard cakeblik (is circa 25 cm lang) in met een beetje roomboter. Bebloem het blik, en klop het teveel aan bloem boven de gootsteen uit.
  6. Giet het cakebeslag in de vorm en schuif in het midden van de oven. Bak je citroencake met crème fraîche af in circa 45-50 minuten.
  7. Hoe weet je of je cake gaar is? Prik met een satéprikker of breipen in de cake. Blijft je prikker schoon? Dan is je cake gaar. Zo niet, dan blijft er beslag aan kleven en moet je cake nog een minuut of 10 langer in de oven.
  8. Laat je citroencake afkoelen op een rooster. Pas als de cake helemaal is afgekoeld kun je het glazuur aanbrengen.
  9. Voor het glazuur: meng 2 el citroensap met de poedersuiker in een kommetje en giet voorzichtig over je cake uit. Laat even uitharden, snij in plakjes en serveer bij een kopje thee of koffie.