Door-de-week-pastaatje met gegrilde courgette, munt & ricotta
Porties Prep Tijd
3personen 30minuten
Porties Prep Tijd
3personen 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur en gooi het water daarin. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. De bevroren tuinbonen kunnen bij de pasta in de pan, en zijn tegelijkertijd klaar.
  2. Was de courgettes en snij in plakjes (niet te dun, niet te dik). Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en zet even weg.
  3. Verhit de grilpan met een scheut olijfolie. Gril de plakjes courgette aan beide kanten gaar (per kant circa 2 min) op hoog vuur. Mooie bruine grilstreepjes = goed, zwart NIET. Leg de gegrilde plakjes op een bord. Was de citroen, snij doormidden en knijp één helft over de courgette uit. Bestrooi de plakjes daarna met wat peper en zout. Dat grillen is even een werkje, maar zéér de moeite waard.
  4. Je pasta zal ondertussen wel klaar zijn dus: afgieten, in een mooie schaal droppen en de gegrilde courgette plus de fijngesneden blaadjes munt (niet de steeltjes) er met je handen doorheen husselen.
  5. Doe de ricotta in een bakje en rasp de citroenschil erbij. Let op: alleen het gele deel raspen, het wit smaakt bitter. Knijp de overgebleven helft uit en meng alles goed door elkaar heen. Proeven op zout en peper.
  6. Mix het ricottamengsel met de pasta en tuinbonen in de mooie schaal. Schep de courgetteplakjes er eveneens doorheen.
  7. Maak af met de geroosterde amandelen en een beetje geraspte parmezaan on top.