Flauta’s met kip stap-voor-stap
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de kip in reepjes en hak de knoflook fijn. Verhit wat zonnebloemolie in een hapjespan, bak de kip hierin een minuutje aan en doe dan de knoflook en de ketjap erbij.
  2. Gooi de groente erbij, bak aan tot deze aan gaar zijn (je wil enigszins een bite blijven houden) en draai het vuur uit. Snij de koriander inclusief de steeltjes grof en doe in de pan.
  3. Pak een andere pan met een goede anti-aanbaklaag en verhit hierin rustig de 100 ml zonnebloemolie. Heb je en héle grote pan, dan heb je misschien iets meer olie nodig.
  4. Vouw nu de pakketjes: pak een grote tortilla. Schep de helft van de vulling in het midden. Vouw de tortilla eerst in lengte, dan in de breedte. Zet beide kanten vast met een satéprikker.
  5. Bak de flauta’s goudbruin, per kant ongeveer een minuutje op laag vuur. Hou goed in de gaten, het verschilt heel erg per type tortilla hoe hard het gaat.
  6. Serveer met lekker veel zoete chilisaus!
Notities
  • Vind je twee flauta’s per persoon te weinig? Maak er nog wat geurige witte rijst bij, of een frisse groene salade.