Gado gado met homemade pindasaus
Porties Prep Tijd
2porties 25minuten
Porties Prep Tijd
2porties 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water in de waterkoker aan de kook. Maak de boontjes schoon en kook in circa 10 minuten beetgaar. Tip: kook de eitjes na 5 minuten mee in dezelfde pan als de boontjes, scheelt weer.
  2. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan circa 5 minuten. Goed blijven omscheppen, anders verbranden ze. Giet de boontjes af in een vergiet en bewaar in de afgesloten pan.
  3. Doe de geroosterde pinda’s in de keukenmachine en vermaal tot zo fijn mogelijke pulp. Gooi vervolgens ketjap manis, sambal, djahé, djinten, ketoembar, sambal, kokosmelk, sap van de limoen en de gepelde teentjes knoflook erbij en blendt tot een samenhangende saus. Iets te dik? Doe er nog wat water bij. Nog iets te flauw? Voeg wat extra zout, sambal of ketjap toe en blijf na elke toevoeging goed proeven.
  4. Rasp de wortel, dit gaat het makkelijkst in de keukenmachine. Heb je die niet? Koop lekker zo’n kant-en-klaar-zakje wortelreepjes, wel zo makkelijk. Was de taugé en snij de koriander grof.
  5. Doe alle groenten in een mooi schaal en hussel door elkaar. Verwarm de pindasaus in een steelpannetje, pel de eitjes.
  6. Serveer de salade met een flinke schep zelfgemaakte pindasaus en gehalveerde eitjes in een diep bord.
Notities
  • Lekker met: gebakken uitjes en/of seroendeng.
  • Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken voor je salade. Dit is een ideaal gerecht om de restjes groente in je koelkast op te maken!
  • Hou je van gember? Dan kun je wat verse gemberrasp door je pindasaus heen roeren.