Je ziet het nu al, bij Heel Holland Bakt, wie er in de top 3 zal eindigen: de thuisbakkers met het meeste geduld, de fröbelaars, de pietjes precies. 20 marsepeinen bloemetjes knutselen, je taart decoreren met ieniemienie toefjes botercrème, een regenboogtaart opbouwen met 9 verschillende kleuren aan de binnenkant… Brrr, mij niet gezien. Maar koekjes? Daar draai ik mijn hand niet voor om. Ik bakte deze knapperige, spicy ginger snaps voor bij de thee vanavond. Om 20.23 nestel ik me op de bank onder een warm plaid, laat het stressen aan anderen over en geniet op en top van andermans baksuccessen en -fails. Ik raad je aan hetzelfde te doen 🙂
Ingrediënten
- 125 g tarwebloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 50 g basterdsuiker bruine
- 2 el schenkstroop
- 50 g roomboter zachte
- 6 bolletjes stemgember
- 1 el gembersiroop uit hetzelfde potje als de bolletjes gember
- 1 snufje zout
Porties: koekjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng eerst de droge ingrediënten in een grote kom: tarwebloem, bakpoeder, basterdsuiker, zout.
- Snij de bolletjes gember fijn en doe in de kom. Voeg nu de natte ingrediënten toe: stroop, gembersiroop en de roomboter.
- Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Deeg te nat? Gewoon een beetje bloem erbij.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg in 12 bolletjes op de bakplat. Druk de bolletjes plat en schuif de bakplaat in de oven.
- Na circa 15 minuten zijn de gember-stroopkoekjes klaar! Wacht nog even 15-20 minuten totdat je ze opeet. Iets afgekoeld zijn ze het lekkerst (want knapperig).
Deel dit Recept
nienke says
Ik had het geluk de koekjes op de foto te mogen proeven, het was heerlijk! Ook mijn dochtertje van 1,5 liep er weg mee.
Willemijn says
<3 Dankjewel!
nienke says
Over 15 minuten zijn de gember-stroopkoekjes klaar 😀