Gember-stroopkoekjes (ginger snaps)
Porties Prep Tijd
12koekjes 20minuten
Porties Prep Tijd
12koekjes 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng eerst de droge ingrediënten in een grote kom: tarwebloem, bakpoeder, basterdsuiker, zout.
  2. Snij de bolletjes gember fijn en doe in de kom. Voeg nu de natte ingrediënten toe: stroop, gembersiroop en de roomboter.
  3. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Deeg te nat? Gewoon een beetje bloem erbij.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg in 12 bolletjes op de bakplat. Druk de bolletjes plat en schuif de bakplaat in de oven.
  5. Na circa 15 minuten zijn de gember-stroopkoekjes klaar! Wacht nog even 15-20 minuten totdat je ze opeet. Iets afgekoeld zijn ze het lekkerst (want knapperig).