Gevulde hele kip met paddenstoelen
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de champignons, sjalotjes en knoflook. Snij de ontbijtspek in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in de pan.
  2. Bak eerst 2-3 minuten het spek aan, en doe daarna de champignons, sjalotjes, knoflook en gedroogde tijm erbij. Bestrooi met wat versgemalen peper en draai het vuur uit.
  3. Was de citroen. Rasp de schil (alleen het gele deel!) boven het champignonmengsel. Knijp de helft van de citroen uit boven de pan, en bewaar de andere helft nog even.
  4. Verkruimel de beschuitjes boven het champignonmengsel. Was de aardappeltjes en laat uitlekken op een theedoek.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Haal het touwtje/elastiekje van de pootjes van de hele kip. Maak voorzichtig met je vingers ruimte tussen het vel en het vlees.
  7. Stop ongeveer de helft van de vulling tussen het vel en het vlees en probeer zo goed mogelijk te verdelen. Stop de andere helft van de vulling in de kont van de kip (die grote holte dus, excuses voor het taalgebruik) en bind de pootjes weer bij elkaar.
  8. Leg op de bakplaat, met de aardappeltjes er omheen. Besprenkel de aardappeltjes en de kip met wat olijfolie, zo krijg je straks een lekker knapperige velletje.
  9. Knijp de overgebleven helft van de citroen boven de kip en aardappeltjes uit. Geef nog een flinke draai aan je zout- en pepermolen en schuif de kip daarna in de oven.
  10. Bak in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Gaat je kip aan de bovenkant te hard? Bedek ‘m dan met een velletje aluminiumfolie om te voorkomen dat ‘ie verbrandt.
  • Lekker met: gekookte spruitjes of een groene salade on the side.