Gezonde kwarktaartjes met aardbeien
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Passieve Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Passieve Tijd
4uur
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Verder nodig:
Instructies
Zo maak je de bodem van de kwarktaart:
  1. Schep de muesli op een grote snijplank en hak met een scherp koksmes met name de nootjes en rozijntjes fijn.
  2. Meng de muesli in een kommetje met de ahornsiroop en de zonnebloemolie.
  3. Bekleed de bodem van de bakblikjes met een royaal stuk bakpapier en klem de vormpjes daarna weer vast. Door het bakpapier gaan ze straks niet lekken.
  4. Verdeel de muesli over de twee vormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Zo maak je de vulling van de kwarktaart:
  1. Week de gelatine in een kommetje met koud water. Hou twee aardbeien apart en pureer de rest. Giet de puree over in een steelpannetje en verhit op een klein vuurtje.
  2. Knijp de gelatine uit en doe bij de warme aardbeienpuree. Roer totdat alle gelatine is opgelost en draai het vuur uit.
  3. Doe kwark (Griekse yoghurt is gewoon een soort kwark hoor!), vanille-extract, ahornsiroop, banaan en de aardbeienpuree in een maatbeker en pureer tot een mooie gladde roze massa.
  4. Zet de maatbeker 10 minuten in de koelkast tot deze een beetje lobbig wordt. Verdeel daarna over de twee vormpjes en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast.
  5. Kwarktaartjes helemaal opgesteven? Snij de randjes voor serveren los en garneer met de verse aardbeien.
Notities
  • Deze kwarktaartjes kun je prima eten als ontbijt. Als ontbijt?! Ja, echt.
  • Hou je niet zo van aardbeien? Ander fruit gebruiken kan natuurlijk ook.
  • Gebruik voor het maken van de bodem echt goeie muesli. Ik vind die van de biowinkel erg lekker: juiste hoeveelheid noten en zaden en niet gezoet met ananassap o.i.d. (zoals die in de supermarkt vaak wel).
  • Geen hartvormige bakblikken? No stress, bij Hema of Albert Heijn kun je ook kleine, ronde bakblikjes vinden.
  • Het is wel zo handig om vormpjes te gebruiken waarvan je de bodem los kunt klikken, anders krijg je de kwarktaartjes er niet heel uit.
  • Dit recept stond eerder in de Nieuwe Meerbode.