Hartige taart met linzen, kerrie & feta
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Vet een kleine ovenschaal in met 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaatjes. Snipper de ui en knoflook, en fruit aan in een koekenpan met 1 el olie uit datzelfde potje.
  3. Doe de garam masala en het kerriepoeder bij de ui en bak mee. Als je gedroogde kruiden even aanfruit komen de smaken beter vrij.
  4. Spoel de linzen goed af in een vergiet en doe eveneens in de pan. Bak even mee, stooi wat peper en zout eroverheen en draai het vuur uit.
  5. Kluts de twee eieren. Rek de ontdooide plakjes bladerdeeg wat op en bekleedt hiermee een kleine hoge ovenschaal (die van mij was 26 x 19 cm).
  6. Doe het linzenmengsel in de ovenschaal, giet de geklutste eieren erbij en brokkel de feta er overheen. Vouw het bladerdeeg dicht, schuif de schaal in de oven en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.