Havermoutmuffins met frambozen
Porties Prep Tijd
9muffins 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
9muffins 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Verder nodig:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haksel de havermout met een staafmixer fijn tot meel. Roer de rest van de droge ingrediënten erdoor: zout, kokos, bakpoeder.
  2. Kluts in een apart kommetje de eieren, melk honing en zonnebloemolie door elkaar. Roer door de droge ingrediënten tot het beslag goed gemengd is.
  3. Schep de bevroren frambozen door het beslag. Doe de papieren muffinvormpjes in het muffinblik (scheelt weer invetten) en verdeel het muffinbeslag over 9 units.
  4. Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  5. NB: controleer na 20 minuten oventijd of de muffins niet te hard gaan en verbranden. Elke oven is anders!
Notities
  • De muffins blijven in een afgesloten blik zeker een dag of 3-4 goed. Ik vond de havermoutmuffins met frambozen zelf misschien wel nóg lekkerder de volgende dag.
  • Je zou deze muffins zelfs als ontbijt kunnen eten, zo gezond zijn ze per ongeluk 😉