Homemade pizza met tonijn, salami & oude kaas
Porties Prep Tijd
1pizza 10min
Kook Tijd Passieve Tijd
40min 30min
Porties Prep Tijd
1pizza 10min
Kook Tijd Passieve Tijd
40min 30min
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de tarwebloem, gist en zout in een beslagkom. Schep de 2 el olijfolie erbij en roer. Giet nu in straaltjes het water erbij en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Deeg te droog? Nog een beetje water erbij. Deeg te nat? Beetje bloem erbij.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het pizzadeeg. Ik druk het meestal met mijn handen uit maar je kunt natuurlijk ook een deegroller gebruiken. Onthoud: hoe dunner, hoe krokanter (en dus: lekkerder).
  4. Beleg de bodem met plakjes salami. Giet de tonijn af en prak samen met de tomatenpuree en 2 el olijfolie in een kommetje tot een sausje.
  5. Verdeel het tonijnmengsel over de salami. Daarbovenop strooi je de geraspte kaas, daarr weer bovenop de gedroogde Italiaanse kruiden.
  6. Bak in circa 40 minuten goudbruin en knapperig.
Notities
  • Ik gebruik meestal bloem van harde tarwe, speciaal om pizza’s mee te maken. Wordt de bodem nét wat knapperiger van (en daar ga ik voor, die randjes, mmm).
  • Maar gewone bloem kan dus ook best heel prima.
  • Deze pizzabodem is natuurlijk een prima basis voor andersoortig beleg, dus voel je vrij om te experimenteren!