Doe 2 liter kraanwater samen met de linzen, bouillonblokjes en tomatenblokjes in een grote pan en breng aan de kook.
Laat circa 25-30 minuten op zacht vuur doorkoken. Let op: goed blijven roeren! Linzensoep kan vrij snel aanbranden, vooral op het einde.
Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook hierin zachtjes aan.
Voeg een royale eetlepel sambal en de djinten, djahé en ketoembar toe aan de ui en knoflook en bak 1-2 minuutjes mee zodat alle smaken goed vrijkomen.
Voeg het kruidenprutje uit de koekenpan toe aan de linzensoep en kook mee.
Na circa 25-30 minuten kooktijd zijn je linzen lekker papperig en zacht gekookt. Voeg dan de kokosmelk en het limoensap toe en kook een paar minuten mee. Soep te dik? Voeg dan nog wat water toe.
Proef, en voeg eventueel nog wat zout toe. Garneer je rode-linzensoep met kokosmelk met lekker veel grof gesneden, verse koriander.
Notities
Lekker met: naanbrood of Turks brood met (zelfgemaakte) hummus.