Kipsalade met komkommernoodles & pittige sesamdressing
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper en bak in een koekenpan met een beetje olijfolie gaar en mooi bruin.
  2. Was de komkommers en maak er noodles van met behulp van een spiraalsnijder. Of snij de komkommer met een dunschiller over de lengte in flinterdunne plakken.
  3. Snipper de paksoi en de sla en doe samen met de komkommernoodles in een mooie schaal.
  4. Was de bosuitjes en snij in fijne ringetjes, hak de koriander grof en doe beiden in de schaal.
  5. Maak nu de dressing: pers de limoen uit boven een schaaltje en meng met de sesamolie, olijfolie, sojasaus, honing en sambal.
  6. Trek de afgekoelde kipdijfilets uit elkaar in reepjes en gooi bij de salade. Hak de cashewnootjes grof en doe er eveneens bij.
  7. Giet vlak voor serveren de dressing over de salade en hussel alle ingrediënten goed door elkaar met je handen. (Dat werkt het best en geeft op de een of andere manier een voldaan gevoel.)
Notities
  • In plaats van cashewnoten kun je ook sesamzaadjes roosteren en over de salade heen strooien. Maar die had ik even niet voor handen 😉