Klop de eieren los in een kom. Schep de geraspte kokos, suiker, zout en bakpoeder er doorheen.
Was de limoen en rasp de schil boven de kom. Let op: alleen het groen, het witte deel van de schil is bitter.
Snij de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de kom.
Schep alle ingrediënten goed door elkaar heen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel 9 halve velletjes eetpapier over het bakpapier. Rondjes knippen hoeft niet, je kunt het beste bijknippen nadat de koekjes gebakken (en enigszins afgekoeld) zijn.
Schep op elk velletje eetpapier met een eetlepel een bolletje kokosmengsel. Druk elk bolletje voor deze op de bakplaat belandt even aan met de hand. Zo wordt je koekje straks goed stevig.
Bak je kokosmakronen met limoen in 15 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Komen je kokosmakronen met limoen een beetje bleekjes uit de oven? Gewoon nog 5-10 minuten langer bakken. Elke oven is anders!
Ook lekker: vervang limoensap en -rasp door een halve citroen.