Kruidige linzensalade met een geheim ingrediënt
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de linzen goed af in een vergiet en doe in een mooie, grote schaal.
  2. Snij de augurkjes, zongedroogde tomaten, abrikozen, dadels in kleine stukjes en gooi, samen met de rucola erbij.
  3. Schil de komkommer, snij in kleine blokjes en doe erbij. Snij de peterselie fijn en strooi over de salade.
  4. Doe citroensap, wittewijnazijn, royale scheut olijfolie, ras el hanout, pompoenpitten en nootjes in stukjes erbij en schep het linzenmengsel een paar keer goed om.
  5. Voeg peper & zout naar smaak toe, schep nogmaals goed om en laat een uurtje in de koelkast staan zodat alle smaken intrekken.
Notities
  • Geen augurken? Gebruik kappertjes.
  • Geen pecannoten? Gebruik walnoten, geroosterde pijnboopitjes.
  • Geen peterselie? Verse koriander is ook heel lekker.
  • Geen gedroogde abrikozen of dadels in huis? Rozijntjes, of gedroogde pruimen in stukjes zijn ook prima.

Dit is zo’n typische ‘restjessalade’ waar van alles en nog wat in kan. Belangrijkste is dat de smaakcombinatie (zoet, zuur, zout, pittig) in tact blijft.