Meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom: bloem, kaneel, zout, bakpoeder, rozijnen, schraapsel van 1 vanillestokje.
Prak de banaan, kwark en het ei in een apart kommetje door elkaar en schep door de droge ingrediënten tot een samenhangend beslagje, Hoeft niet gladgepureerd, mag best een beetje bonkig.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in zes hoopjes en bak de kwarkbolletjes in circa 18-20 minuten* goudbruin en gaar.
* Onthoud: elke oven is anders, dus check tussendoor of je kwarkbolletjes niet te hard gaan (en zo ja: zet de oventemperatuur dan wat lager).
Notities
Niet nodig maar ook lekker: een lik roomboter ertussen. Mmm!
Bewaar circa 2 dagen in een afgesloten bakje of zakje. Invriezen kan ook uitstekend maar vers uit de oven zijn deze kwarkbolletjes met rozijnen, banaan & kaneel het aller-, allerlekkerst.