Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de peterselie fijn (ook de steeltjes). Doe de helft in een kom, samen met het gehakt, paprikapoeder, ras al hanout, wat versgemalen peper en 1 tl zout.
  2. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar. Rol kleine balletjes, zo groot als een snoeptomaatje.
  3. Verhit in een grote hapjespan een scheutje zonnebloemolie en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten gaar en stevig. Haal de balletjes uit de pan.
  4. Snipper de knoflook en de ui en verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in de hapjespan. Fruit de knoflook en ui zachtjes aan circa 2-3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, harissa, suiker, zout en peper (naar smaak) toe.
  5. Laat een minuut of 5 pruttelen en doe de balletjes weer terug in de pan. Bedek met de saus en laat 15 minuten op medium tot hoog vuur koken.
  6. De saus moet indikken, dus als het niet hard genoeg gaat, zet dan het vuur wat hoger.
  7. Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus in een grote schaal, bestrooit met de overgebleven peterselie en zorg voor lekker veel Turks brood on the side. (Om saus te deppen, mmm!)