Oosterse gehaktballetjes met noedels & peultjes
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Giet het water in een pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe het gehakt in een schaal en meng met het ei, verkruimelde beschuitje, zout, peper en 2 el ketjap. Kneed alle ingrediënten goed met je handen door elkaar. Gehakt te nat? Nog een beschuitje erbij.
  3. Zet een grote hapjespan met een goeie anti-aanbaklaag op het vuur. Draai kleine balletjes van het gehakt (ter grootte van een cherrytomaat) en doe in de pan. Olie is niet nodig, het gehakt is vet genoeg.
  4. Snipper de knoflook, schil de gember en snij in kleine stukjes.
  5. Bak de balletjes rondom bruin en gaar. Doe op het laatst de knoflook en gember erbij en bak 1-2 minuten mee.
  6. Haal de balletjes uit de pan, schraap met een spatel de pan goed leeg (het pulp moet bij de balletjes).
  7. Giet de noedels af en houd warm in een afgesloten pan. Hussel 1 el ketjap door de noedels om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken.
  8. Verhit een el zonnebloemolie in de pan en bak de peultjes op hoog vuur gaar in circa 3-5 minuten. Draai het vuur laag.
  9. Doe de balletjes en noedels bij de peultjes, giet de overige 3 el ketjap in de pan. Hussel alle ingrediënten door elkaar heen tot de balletjes en noedels lekker warm zijn. Noedels een beetje droog? Gewoon nog wat ketjap erbij.
  10. Klaar!
Notities
  • Ik vind udonnoedels ideaal voor dit gerecht, maar andere ‘dikke’ noedels zoals mie kunnen ook prima. Meer lezen over de verschillende noedels? Culy.nl heeft een goed en bondig artikel over geschreven, kijk hier maar eens.
  • Ook lekker: bestrooi met geroosterde sesamzaadjes bij het serveren.
  • Hou je van pittig? Gebruik dan geen gewone peper bij het aanmaken van het gehakt, maar een flinke theelepel sambal.