Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
Porties Prep Tijd
4kommen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4kommen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker en maak hiermee de bouillon (ik gebruik een biologisch blokje kruidenbouillon).
  2. Verhit de 5 el olijfolie in een flinke soeppan. Snij de basilicum grof, met steeltjes en al. Hak de knoflook fijn en bak een half minuutje mee in de olie.
  3. Draai het vuur laag en voeg de tomaatjes en de helft van de basilicum toe. Fruit de tomaatjes circa 5 minuten aan, blijf regelmatig omscheppen.
  4. Giet de bouillon bij de tomaatjes. Scheur het brood in stukjes en doe er eveneens bij. Roer alle ingrediënten door elkaar en doe het deksel op de pan.
  5. Laat de pappa al pomodoro circa 20-25 pruttelen op laag vuur. De tomaatjes knappen stuk, de stukjes brood verdwijnen en je ziet langzaam een echte soepstructuur ontstaan.
  6. Proef op zout en peper en voeg desgewenst toe (was bij mij niet nodig). Serveer de pappa al pomodoro in kommen met een paar drupjes olijfolie en flink wat verse basilicum on top.
Notities
  • Vind je die tomatenvelletjes niet zo fijn? Pureer de soep op het einde dan nog even kort met de staafmixer.
  • Extra serveertip: een beetje geraspte parmezaan op de soep is ook zeer smakelijk.