Perzikenjam zelf maken
Porties Prep Tijd
4potten 20minuten
Passieve Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4potten 20minuten
Passieve Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de potten in de afwasmachine op de hoogste stand perfect schoon. Laat ze even drogen op een superschone theedoek.
  2. Was de perziken en droog ze voorzichtig. Snij ze met schil en al in stukjes en verwijder eventuele rotte plekjes.
  3. Meng de perzikstukjes met de suiker in een grote pan. Rasp de schil van de citroen door het fruitmengsel en knijp eveneens het sap van de citroen boven de pan uit.
  4. Breng het mengsel aan de kook totdat het gaat borrelen en blijf gedurende 4 minuten fanatiek roeren.
  5. Schep de jam tot de rand in de brandschone potten, draai het deksel er stevig op en veeg met een schone doek de restjes weg.
  6. Zet de potten een kwartiertje op hun kop en draai daarna om. De jam is zeker een jaar houdbaar.
Notities
  • Ik heb dit keer weckpotten gebruikt (staan zo mooi op de foto!) maar ben in het recept uitgegaan van simpele potjes met schoefdeksel. Minder gedoe, hetzelfde resultaat 😉
  • Wil je toch weckpotten gebruiken? Zet de schone, met hete jam gevulde potten dan niet op z’n kop! De pot trekt zich als het goed is vanzelf vacuüm wanneer de jam afkoelt. De warme lucht kan door de hoge druk namelijk wel uit het potje via die rubbere ring, maar niet erin.