Prei-plaattaart met geitenkaas en tijm
Porties Prep Tijd
3personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
3personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer.
  2. Snij de prei in dunne ringen en spoel goed af in een vergiet. Verhit in een grote pan een scheutje olie en bak de prei enigszins gaar in 2-3 minuten. Helemaal zacht hoeft niet, de prei gaart straks verder door in de oven. Voeg meteen na de prei de eetlepel tijm toe en bak lekker mee.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en plak de ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar. Verdeel hierover de prei en brokkel de geitenkaas er overheen.
  4. Strooi wat peper, en eventueel wat extra zout, over de taart en schuif in de oven. Afbakken in circa 25 minuten.
Notities
  • Lekker met een frisse, groene salade en een glaasje witte wijn on the side.