Rijstepap maken met gewone rijst, vanille & kaneel
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe een restje zilvervliesrijst van de vorige dag samen met de melk en kaneel in een steelpannetje en breng heel geleidelijk op een laag vuurtje aan de kook.
  2. Snij het vanillestokje doormidden, schraap het merg (= de zwarte zaadjes) eruit en doe zowel het stokje als de zaadjes bij je rijstepap.
  3. Laat circa 10 minuten koken op een klein vuurtje. Zodra je pap gaat bubbelen is bijna klaar. Draai het vuur dan op z’n allerlaagst en laat nog zo’n 3-4 minuten pruttelen tot de rijst zacht en smeuïg is, en de pap gebonden.
  4. Roer een theelepel honing door je rijstepap met vanille & kaneel en serveer met wat stukjes verse peer, banaan of ander comfort fruit.
Notities
  • Liever geen zilvervliesrijst? Deze pap kun je met elke soort rijst maken die je maar wilt.
  • Liever geen koemelk? Gebruik dan sojamelk of amandelmelk. Een tl honing toevoegen is dan in de meeste gevallen niet meer nodig, plantaardige melk is vaak al gezoet.