Rodebietensoep met steranijs en dille
Porties Prep Tijd
5kommen 20minuten
Porties Prep Tijd
5kommen 20minuten
Ingrediënten
Voor de rodebietensoep:
Voor de bruschetta met gerookte zalm:
Instructies
Voor de rodebietensoep:
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Snipper de ui.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes aan.
  3. Snij de bieten in grove blokjes en doe samen met het sap, de bouillonblokjes, steranijs en circa 500 ml kokend water in de pan.
  4. Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Knijp een halve citroen boven de pan uit (let op, wel de eventuele pitjes opvangen) en vis de steranijs uit de soep.
  6. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Soep te dik? Doe er nog een beetje water uit de waterkoker bij.
  7. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe. Serveer in grote kommen bestrooid met lekker veel fijngehakte verse dille en een kloddertje zure room.
Voor de bruschetta met gerookte zalm:
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij het afbakstokbrood in plakjes en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  2. Besprenkel de plakjes brood met olijfolie en bak in circa 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
  3. Beleg elk broodje met een plakje gerookte zalm, doe er een dotje zure room bovenop en bestrooi met fijngesneden verse dille.
Notities
  • Ook héél lekker, maar niet echt kindproof: een scheutje pastis door je bietensoep roeren.
  • Serveer in fijne kleine glaasjes met één plakje bruschetta met gerookte zalm erbij en voilá, klaar is je amuse of voorgerecht! 🙂