Sinaasappel-bitterkoekjes-trifle recept
Porties Prep Tijd
10personen 20minuten
Passieve Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
10personen 20minuten
Passieve Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de cake in plakken en verbrokkel de bitterkoekjes. Verdeel over twee grote, diepe borden en besprenkel royaal met sinaasappelsap en amaretto.
  2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Sla de mascarpone los in een kommetje en spatel voorzichtig door de room. Het mengsel moet luchtig blijven.
  3. Was twee sinaasappelen en rasp de schil door het slagroom-mascarponemengsel. Let op: alleen het oranje deel van de schil, niet het witte.
  4. Pel alle sinaasappelen en breek in kleine partjes. Tip: schakel één van je gasten in, dan is het helemaal zo gepiept.
  5. Pak nu een grote glazen schaal. Glas = leuk want dan kun je de laagjes goed zien. Bouw de trifle laagje voor laagje op. Eerst een laagje cake- & bitterkoekjesbrokken, dan de sinaasappelpartjes, dan de mascarponeroom. Herhaal dit net zo lang tot al je ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje mascarponeroom, dat staat mooi.
  6. Laat de trifle een uurtje in de koelkast of een andere koud plek afgedekt staan, dan trekken alle smaken goed in.
Notities
  • Heerlijk in combinatie met een vers kopje sterke koffie (en een scheutje amaretto daarin ;-).
  • Kleine kinderen onder de eters? Maak dan een apart schaaltje trifle, laat de likeur weg en wees iets royaler met de sinaasappelsap.
  • Geen grote glazen kom in de servieskast? Zelf ben ik groot fan van de kringloopwinkel. De schaal op de foto kocht ik voor (schrik niet) 1,50 euro!