Spaghetti carbonara recept
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Instructies
 1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Doe 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta de voorgesneden snijbonen in dezelfde pan en kook mee.
 3. Verhit ondertussen in een hapjespan de olijfolie. Snipper het teentje knoflook en scheur de plakjes katenspek door midden. Bak het spek knapperig in de pan, en bak daarna de knoflook nog een minuutje mee.
 4. Doe de slagroom bij het spek in de pan en draai het vuur zacht. Voeg zout en peper toe aan de slagroom, niet te zuinig.
 5. Klop het ei los met een vork in een kopje en meng met het handje geraspte parmezaan.
 6. Giet de spaghetti en snijbonen af en gooi meteen bij het slagroom-spek-prutje in de hapjespan. Let op: niet afspoelen.
 7. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Draai het vuur uit. Gooi het ei-kaasmengsel bij de pasta en blijf roeren. Doe je dat niet, dan gaat het ei meteen stollen en krijg je stukjes.
 8. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe aan je spaghetti carbonara met snijbonen. Schep in een groot bord en eet op de bank, onder een plaid.
Notities
 • Geen katenspek in huis? Gewone spekreepjes, ontbijtspek of fancy pancetta gebruiken kan natuurlijk ook.
 • Voeg dan wel wat minder zout & peper, katenspek is niet zo zout als bijvoorbeeld ontbijtspek.
 • Geen fan van snijbonen? Doperwtjes of sperziebonen zijn een prima alternatief. Ik zou het wel bij groene groente houden 😉