• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Speculaasbrokken maken

26 oktober 2015 by Willemijn Leave a Comment

De pepernoten liggen al sinds eind augustus in de winkel, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen. Ik ben een mens van principes: sintsnoepgoed eet je pas als de Sint in het land is. En zie jij ‘m ergens? Maar dat betekent niet dat je niet mag cheaten. Speculaas… Dat kan altijd toch? En dan het liefst speculaasbrokken, van die lekkere brosse. Daarmee houden we het wel uit tot half november, haha 😉

Speculaasbrokken maken
Speculaasbrokken maken - recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Tussendoortje
  • KeukenNederlands
Porties
10 brokken
Porties
10 brokken
Speculaasbrokken maken
Speculaasbrokken maken - recept
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Tussendoortje
  • KeukenNederlands
Porties
10 brokken
Porties
10 brokken
Ingrediënten
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g roomboter ongezouten
  • 125 g basterdsuiker donkere
  • 3 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 8 el melk
Garnering
  • 0,5 ei
  • 1 el melk
  • 40 9 amandelen van die halve, ter versiering
Porties: brokken
Instructies
  1. Mix de droge ingrediënten met elkaar in een beslagkom: meel, kruiden, suiker en zout. Voeg de melk toe.
  2. Voeg de melk toe. Snij de boter in kleine blokjes en kneed samen met de ingrediënten in de kom tot een mooie bruine bal deeg.
  3. Omwikkel de deegbal met wat huishoudfolie en leg een paar uur in de koelkast. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal de deegbal uit de koelkast en rol met een deegroller (en gebruik ook gerust je handen) om het deeg uit te rollen tot een grote plak.
    Speculaasbrokken maken
  5. Nu de garnering: versier de plak deeg met garneeramandelen. Kluts een half ei met 1 el melk in een kopje, en bestrijk de koek hiermee.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak je speculaas in circa 30 minuten af. Laat eenmaal uit de oven een minuut of 10 afkoelen en breek daarna in brokken.
  7. Je kunt je speculaasbrokken ongeveer een week in een afgesloten koekblik bewaren.
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Bij de koffie/thee, Feestrecepten Tagged With: Basisrecept, Homemade, Klassieker, Supersimpel, Vegetarisch, Voor het hele gezin, Vooraf te maken, Zoet

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Recruitment

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

Copyright © 2023 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in