Speculaasbrokken maken – recept
Porties
10brokken
Porties
10brokken
Ingrediënten
Garnering
Instructies
  1. Mix de droge ingrediënten met elkaar in een beslagkom: meel, kruiden, suiker en zout. Voeg de melk toe.
  2. Voeg de melk toe. Snij de boter in kleine blokjes en kneed samen met de ingrediënten in de kom tot een mooie bruine bal deeg.
  3. Omwikkel de deegbal met wat huishoudfolie en leg een paar uur in de koelkast. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal de deegbal uit de koelkast en rol met een deegroller (en gebruik ook gerust je handen) om het deeg uit te rollen tot een grote plak.
  5. Nu de garnering: versier de plak deeg met garneeramandelen. Kluts een half ei met 1 el melk in een kopje, en bestrijk de koek hiermee.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak je speculaas in circa 30 minuten af. Laat eenmaal uit de oven een minuut of 10 afkoelen en breek daarna in brokken.
  7. Je kunt je speculaasbrokken ongeveer een week in een afgesloten koekblik bewaren.