Spinazietortilla met maar 5 ingrediënten
Porties Prep Tijd
8punten 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
8punten 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water, schil de aardappelen en snij in dunne plakjes. Ontdooi de spinazie in de magnetron. Verwarm de oven voor op 220 °C. (Ik heb een ovenmagnetroncombi, vandaar deze volgorde.)
  2. Kook de aardappelschijfjes even kort (2-3 minuten) in een pan met het kokende water. Niet te lang, dan valt alles uit elkaar en kun je er net zo goed stamppot van maken. Giet af en laat even uitdampen op een groot bord.
  3. Snipper de ui en bak glazig in een koekenpannetje met wat olijfolie. Druk de ontdooide spinazie uit in een vergiet zodat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten,
  4. Pak een grote kom en kluts hierin de vier eieren. Doe de gebakken uitjes, driekwart van de kaas en de spinazie bij en roer goed door elkaar. Voeg lekker wat verse peper en een pietsje zout bij.
  5. Pak een lage, brede ovenschaal (ik gebruikte een quichevorm van 24 cm ∅) en vet die in met een beetje olijfolie.
  6. Verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem en giet de helft van het ei-spinaziemengsel hier overheen. Daar bovenop komt de tweede laag aardappelschijfjes, hierover giet je de rest van het eimengsel.
  7. Verdeel de rest van de kaas over de top en schuif in de oven. Bak af in circa 25 minuten. (Tussendoor even kijken, kan per oven verschillen.)
  8. Laat 10 minuten staan voordat je de tortilla aansnijdt. Lauwwarm/koud is ‘ie zo mogelijk nog lekkerder.
Notities
  • Je kunt bij stap 3 ook 1 of 2 teentjes fijngehakte knoflook toevoegen.
  • Voor de wiskundigen onder u: peper, zout en olijfolie tellen niet mee als ingrediënten. Waarom niet? Daarom niet!