Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas
Porties Prep Tijd
3personen 25minuten
Porties Prep Tijd
3personen 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het vlees uit de koelkast. Hak de spitskool doormidden en snij de harde kern eruit. Snij de rest van de kool in dunne reepjes. Spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  2. Verhit een scheutje olie in een grote wok en doe de spitskoolreepjes erin. Bak 1-2 minuten aan en doe dan de fijngehakte knoflook en het kerriepoeder erbij. Draai het vuur zacht en laat 10 minuten bakken. (Af en toe even omscheppen.)
  3. Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook in een pan met een ruime hoeveelheid water in circa 10 minuten gaat.
  4. Snij de ananas in kleine stukjes en doe bij de spitskool.
  5. Bestrooi de ossenhaas met zout & peper. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Een tikje rosé van binnen mag best, vind ik. (Maar misschien moet je het voor je oma of baby maar wel goed doorbakken.)
  6. Giet de aardappelen af, doe de melk erbij en stampen maar! Je moet echt een lekker fluffy aardappelpuree krijgen. Dus indien nodig, gewoon nog een scheutje melk erbij. Breng de puree op smaak met zout & peper.
  7. Schep de aardappelpuree door de spitskool. Proef, en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  8. Snij de ossenhaas in plakjes en serveer bovenop je spitskoolstamppotje met ananas.
Notities
  • In plaats van verse ananas kun je ook best ananas uit blik gebruiken. Betwijfel alleen of daar nog iets van vitaminen in zit 😉
  • Variatietip: beenhamreepjes zijn een prima alternatief voor de varkenshaas.