Stamppotje met kikkererwten, broccoli & spek
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Snij de broccoli in roosjes, schil de zoete aardappel en snij in grove stukken.
  2. Doe het water bij de groente in de pan en kook in circa 7 minuten gaar.
  3. Snipper de ui en knoflook. Giet een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een koekenpan en fruit ui en knoflook hierin aan.
  4. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe samen met het paprikapoeder bij de ui en knoflook in de koekenpan en bak circa 5 minuten mee op halfhoog vuur. Goed blijven omscheppen!
  5. Bak in een andere, droge koekenpan het spek knapperig. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg toe aan de kikkererwten.
  6. Giet de broccoli en zoete aardappel af en doe het kikkererwtenmengsel erbij. Klaar? Stampen maar! (Niet te fanatiek, het moet geen prut worden.)
  7. Breng je stamppotje op smaak met zeezout en serveer met de plakjes uitgebakken ontbijtspek on top.