Suikervrije appelmoes met dadels & kaneel
Porties
5potjes
Porties
5potjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de potjes + deksels in de vaatwasser en draai het programma met de hoogste stand. Laat de potjes uitlekken op een schone theedoek.
  2. Schil de appels, snij in blokjes en doe in een grote kookpan. Ontpit de dadels en snij in kleine stukjes.
  3. Doe de dadelstukjes samen met de kaneel en rozijntjes in de pan en zet deze met het deksel erop op het fornuis.
  4. Kook je appelmengsel op een laag vuurtje tot moes. Hou je van grove appelmoes met stukjes? Draai het vuur dan op tijd uit.
  5. Schep de gloeiendhete appelmoes in de schone potjes. Let op: vullen tot de rand.
  6. Draai de deksel stevig op de potten. en zet circa 15 minuten op z’n kop (dus met de deksel naar beneden).
  7. Je suikervrije appelmoes met dadels& kaneel is nu klaar! De afgesloten potten kun je zeker een paar maanden buiten de koelkast bewaren.
Notities
  • Ik gebruike Bon MaMan-jampotjes met een inhoud van circa 370 g.
  • Tip: zorg dat je één of twee schone potjes extra paraat hebt, voor de zekerheid.