Supersnelle bananenmuffins met blauwe bessen
Porties Prep Tijd
12stuks 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
12stuks 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de blauwe bessen uit de vriezer.
  2. Doe het meel, bakpoeder, kaneel, eieren en de gesmolten roomboter (even in een kommetje in de magnetron, zo gepiept) in een grote kom. Roer met een vork stevig door tot een min of meer egaal beslag.
  3. Breek de bananen (zonder schil ;-)) in stukjes en doe in de kom. Prak met een vork de bananen door het mengsel tot je geen grote chunks meer ziet (beetje mag best).
  4. Ontpit de dadels, snij in zo klein mogelijke stukjes en roer, samen met de blauwe bessen, door het beslag.
  5. Pak een bakblik voor 12 muffins en stop in elk vakje twee papieren muffinvormpjes. Op die manier hoef je het blik niet in te vetten maar haal je de cakejes er wel zó uit.
  6. Bak je bananenmuffins met blauwe bessen in circa 20 minuten goudbruin en gaar.