Thaise noedelsoep met biefstuk
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Week de noedels circa 10 minuten voor in heet water. Breng 1,5 liter water aan de kook in de waterkoker.
  2. Zet ondertussen alle ingrediënten klaar in aparte bakjes: was de taugé snij de biefstuk en paksoi in dunne reepjes, de bosui in ringetjes, snipper de gember (eerst schilletje eraf), knoflook en rode peper.
  3. Hou je van pittig? Bewaar de zaadjes en zaadlijsten en doe straks in de soep.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een grote kookpan. Fruit de knoflook, gember en rode peper (al dan niet met zaadjes) een minuutje aan en giet daarna de 1,5 liter kokend water erbij.
  5. Gooi de bouillonblokjes in de pan, roer, en breng de bouillon verder op smaak met suiker, versgeperst limoensap en vissaus.
  6. Laat de geweekte noedels uitlekken en doe bij de bouillon. Kook de noedels in de bouillon in circa 5 minuten gaar.
  7. Draai het vuur uit en voeg achtereenvolgend de bosuitjes, biefstukreepjes, paksoi en taugé toe aan de noedelsoep.
  8. Serveer in grote kommen met wat grof gesneden verse koriander on top. Eet met stokjes en slurp de laatste bouillon direct uit de kom.
Notities