Tjap tjoy zelf maken
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe het water samen met de rijst in een pan en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kip in reepjes en hak de knoflook en rode peper fijn. (Met pitjes en zaadlijsten als je van pittig houdt.) Verhit de sesamolie in een wokpan en doe de kip, peper en knoflook erbij. Bestrooi de kip met djahé.
  3. Bak de kip kort rondom bruin op hoog vuur en blus af met de sojasaus. Doe de wokgroente bij de kip, bak 2-3 minuten mee en draai het vuur dan laag.
  4. Giet de kippenbouillon bij de groente en kip in de wok, Voeg de vissaus toe. Giet de rijst af en laat even rusten met de deksel op de pan.
  5. Leng de maïzena aan met een beetje water en klop tot een papje. Voeg het papje in delen toe aan je tjap tjoy. Roer door de saus, je ziet deze als het goed is een beetje dikker worden.
  6. Je tjap tjoy is nu klaar! Serveer met rijst in een diep bord.
Notities
  • Ook lekker: serveer met geroosterde sesamzaadjes.
  • De kip kun je eventueel vervangen door grote garnalen en/of cashewnootjes. Rundvleesreepjes kan ook, maar dan zou ik zelf ook runderbouillon gebruiken om de saus van te maken.
  • Nog meer rijsttafelrecepten? Hou deze site in de gaten! 😉