Winterse boerenkoolcouscous met feta
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de granaatappelpitjes uit de vriezer. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de couscous in een grote schaal, verbrokkel het bouillonblokje en doe erbij.
  2. Giet het kokende water over de couscous, tot deze circa een centimeter onder water staat. Roer de couscous door en laat dan rusten.
  3. Spoel de bevroren granaatappelpitjes in een vergiet af met de rest van het warme water en zet even weg.
  4. Snipper de uien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij fijn.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de grote wok of hapjespan en fruit de uien, knoflook en rode peper circa 2 minuutjes aan, tot deze glazig en zacht zijn.
  6. Doe nu in plukjes de boerenkool erbij en bak mee. Zodra de boerenkool geslonken is, hup: volgende pluk erbij. Herhaal dit net zo lang tot de zak leeg is.
  7. Kijk ondertussen even naar je couscous. Al het water is inmiddels verdwenen en je couscous is lekker droog. Voeg nu de olijfolie extra vierge en het citroensap toe en roer de couscous los. Proef op zout en peper en voeg eventueel toe.
  8. Voeg het boerenkoolmengsel toe aan de couscous, roer alle ingrediënten goed door elkaar. Brokkel de feta over de couscoussalade en bestrooi tot slot met de granaatappelpitjes.
Notities
  • Iets te vega? Serveer er dan merguezworstjes bij.