• Home
  • Recepten
  • Instagram
  • Recepten-index
  • Over What’s that smell
  • Contact

Whatsthatsmell.nl

Foodblog voor elke dag

Witte-chocolade-cheesecake met frambozen

11 november 2015 by Willemijn Leave a Comment

Potverdorie, deze taart is eigenlijk veel te lekker voor een doordeweekse dag! En toch is dat het moment waarop ik ‘m maakte. Er zou een jarige vriendin op bezoek komen, en omdat ik niet bij haar feestje kon zijn en zij helemaal de moeite nam om met de bus naar mij toe te komen, wilde ik haar verrassen. En wat denk je? Missie geslaagd 😉 Deze witte-chocolade-cheesecake met frambozen is zeker NIET luchtig en caloriearm, maar wel zó briljant lekker dat je gegarandeerd nog een stuk wil. Kleine puntjes serveren is het best i.v.m. op de loer liggend baksteengevoel, je kunt er ongeveer 10-12 uit een taart halen. Ik heb de rest van de cheesecake trouwens de volgende dag meegegeven aan mijn man, uit zelfbescherming. Geniet met mate, blabla. Maar áls je zondigt, doe het dan goed!

Witte-chocolade-cheesecake met frambozen
Witte-chocolade-cheesecake met frambozen
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Dessert, Gebak
  • KeukenAmerikaans
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1 uur 3 uur
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1 uur 3 uur
Witte-chocolade-cheesecake met frambozen
Witte-chocolade-cheesecake met frambozen
Recept afdrukken
  • MaaltijdBaksels, Dessert, Gebak
  • KeukenAmerikaans
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1 uur 3 uur
Porties Prep Tijd
1 taart 20 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1 uur 3 uur
Ingrediënten
  • 15 bastognekoekjes
  • 50 g roomboter
  • 3 eieren
  • 400 g roomkaas (Monchou)
  • 400 g crème fraîche
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 300 g witte chocolade
  • 250 g frambozen ik had bevroren, maar vers mag ook natuurlijk
  • 3 el citroensap
Porties: taart
Instructies
We maken eerst de bodem:
  1. Smelt de roomboter in een kommetje in de magnetron. Maal de koekjes fijn tot kleine kruimels in de keukenmachine. Heb je die niet? Dan kun je ook een vijzel gebruiken. Of de koekjes op een grote plank leggen en platwalsen met een deegroller.
  2. Bekleed de bodem van een bakblik (circa Ø 24 cm) met een vel bakpapier en doe hier de koekkruimels in. Giet de vloeibare roomboter over de koekkruimels, schep goed door elkaar. Koekkruimels niet 'vochtig' genoeg? Doe er dan nog een beetje gesmolten boter bij.
  3. Druk met een lepel de kruimels stevig aan tot je een mooie, egale koekbodem hebt.
Dan de vulling:
  1. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze samen met 200 g crème fraîche in een schaaltje. Smelt de chocolade met behulp van de magnetron. Ik doe dat meestal zo: 1 minuutje in de magnetron, even kijken + roeren. Nog niet helemaal gesmolten? Weer 30 seconden, even kijken + roeren. And so on, tot de je een mooie, egale chocoladesaus hebt.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de roomkaas, overige crème fraîche, suiker, citroensap en eieren met een mixer in een grote beslagkom los tot een egale substantie. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe erbij.
  3. Giet de chocoladesaus in 3 delen bij het mengsel in de beslagkom, en mix telkens goed door. De chocoladesaus is natuurlijk nog wat warm en het mengsel in de kom vrij koud, dus ze moeten even aan elkaar 'wennen'.
  4. Giet alle inhoud van de beslagkom in de bakvorm, bovenop de koekjesbodem. Bak in circa 60 minuten gaar.
  5. Gaat de bovenkant van de taart te hard? Bedek deze dan met een stukje aluminiumfolie. Of zet de oven op 160 °C en bak iets langer. Elke oven is anders, maar als je tussendoor 2 of 3 keer checkt hoe het ermee staat, kan het niet fout gaan.
  6. Taart klaar? Haal uit de oven en laat eerst 1 uurtje afkoelen op het aanrecht en dan nog minimaal 2 uur in de koelkast.
    Witte-chocolade-cheesecake met frambozen2
  7. Ontdooi vlak voor serveren de frambozen in een kommetje in de magnetron, of een steelpannetje op laag vuur. Giet het frambozensausje over de taart en serveer in kleine puntjes.
Notities
  • Ik vind de taart zoet genoeg dus voeg geen suiker toe aan de frambozensaus, maar dat mag jij natuurlijk wel doen.
  • Ander fruit kiezen als topping kan natuurlijk ook! Al zijn frambozen + witte chocolade wel een killercombi 😉
Deel dit Recept

Gerelateerd

Filed Under: Bij de koffie/thee, Nagerechten, Toetjesrecepten Tagged With: Comfort food, Klassieker, Vooraf te maken, Zoet

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIEUWSTE RECEPTEN

  • Recept gevulde eieren met guacamole
  • Snelle hammousse zelf maken
  • Kruidnotenpudding met sinaasappelsaus
  • Mini-saucijzenbroodjes maken
  • Pasta met geroosterde-paprika-tapenade & dragon
  • Pappa al pomodoro (tomatensoep met brood)
  • Koffiecake met amandelcrumble
  • Gezonde kwarktaartjes met aardbeien

RECENTE REACTIES

  • Laura op Havermoutmuffins met frambozen
  • Willemijn op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Erica op Pasta met romige tomaat-mascarponesaus
  • Willemijn op Hartige cake met pompoen & feta
  • Johanna op Hartige cake met pompoen & feta

BEKEND VAN

Koken met Willemijn Visser Nieuwe Meerbode

SUPPORTED BY

Managementgoeroes

Willemijn Visser - zelfstandig redacteur

CATEGORIEËN

  • 3x favoriet
  • Avondeten
  • Bij de koffie/thee
  • Bijgerechten
  • Bonen- en peulvruchtenrecepten
  • Borrelrecepten
  • Broodbeleg
  • Brunchrecepten
  • Burgers maken
  • Chinese rijsttafel maken
  • Feestrecepten
  • Geen categorie
  • Gezonde recepten
  • Hartige-taart-recepten
  • Jam maken
  • Kipgerechten
  • Lunchrecepten
  • Magnetronkoken
  • Menu's
  • Nagerechten
  • Ontbijtrecepten
  • Ovengerecht
  • Pastarecepten
  • Pizza maken
  • Rijst- & noodlerecepten
  • Saladerecepten
  • Smoothierecepten
  • Soeprecepten
  • Stamppotrecepten
  • Stoofpotrecepten
  • Toetjesrecepten
  • Tortillarecepten
  • Vegetarische recepten
  • Visgerechten
  • Vleesgerechten
  • Wraps maken

VOLG WHAT’S THAT SMELL

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Copyright © 2025 · Crave Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in