Wittebonenstoof met spinazie & venkelworstjes
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook aan.
  2. Leg de venkelworstjes in de pan, strooi de tijm eroverheen. Bak de worstjes circa 2 minuten rondom. Spoel de witte bonen af in een vergiet.
  3. Doe nu de bonen, tomatenblokjes, tomatenpuree, 1 glas kraanwater bij de worstjes in de pan en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
  4. Voeg in plukjes de verse spinazie toe en kook mee tot deze geslonken is.
  5. Voeg gemalen venkelzaad, suiker, wittewijnazijn en wat chilivlokken toe aan de saus. Proef, en breng verder op smaak met zout en peper.
  6. Serveer in diepe borden, eventueel met een stuk brood erbij zodat je de saus kunt dippen.
Notities
  • Gewone varkenssauzijsjes kun je prima gebruiken in deze wittebonenstoof, maar venkelworstjes maken wel écht het verschil. AH verkoopt ze, maar bij een goede slager kun je ook uitstekend terecht.