Wortelsoep met kokosmelk, gember & koriander
Maaltijd
Diner
,
Lunch
,
Soep
Keuken
Aziatisch
Porties
Prep Tijd
4
kommen
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
kommen
20
minuten
Ingrediënten
1
bos
bospeen
1
grote
ui
250
ml
kokosmelk
2
tenen
knoflook
2
blokjes
groentebouillon
1
limoen
1
el
djahé
(gemberpoeder)
1
el
kurkuma
0,5
bosje
koriander
vers
750
ml
kraanwater
Instructies
Kook het water in de waterkoker. Snij het loof van de wortels, hak de wortels in grove stukken en was grondig in een vergiet.
Doe het kokende water, de bouillonblokjes en de stukken wortel in een ruime pan en zet op het vuur.
Snipper de ui en knoflook en gooi in de pan. Laat circa 5-10 minuten koken op middelhoog vuur met het deksel op de pan, tot de groente gaar is.
Hak de verse koriander grof en gooi de steeltjes alvast in de pan. De blaadjes gebruik je straks ter garnering.
Voeg de djahé en kurkuma toe aan de soep. Pas op met kurkuma, dat gele goedje krijg je moeilijk uit je kleren.
Doe de kokosmelk en het limoensap bij de wortelsoep en pureer alles glad met een staafmixer.
Serveer je wortelsoep met kokosmelk, gember & koriander in mooie kommetjes met een toefje verse korianderblaadjes on top. Eet smakelijk!
Notities
Geen fan van koriander? Vervangen door peterselie kan ook.
Geen bospeenseizoen? Experimenteer eens met winterwortel of zoete aardappel.
Gerelateerd