Wortelsoep met kokosmelk, gember & koriander
Porties Prep Tijd
4kommen 20minuten
Porties Prep Tijd
4kommen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook het water in de waterkoker. Snij het loof van de wortels, hak de wortels in grove stukken en was grondig in een vergiet.
  2. Doe het kokende water, de bouillonblokjes en de stukken wortel in een ruime pan en zet op het vuur.
  3. Snipper de ui en knoflook en gooi in de pan. Laat circa 5-10 minuten koken op middelhoog vuur met het deksel op de pan, tot de groente gaar is.
  4. Hak de verse koriander grof en gooi de steeltjes alvast in de pan. De blaadjes gebruik je straks ter garnering.
  5. Voeg de djahé en kurkuma toe aan de soep. Pas op met kurkuma, dat gele goedje krijg je moeilijk uit je kleren.
  6. Doe de kokosmelk en het limoensap bij de wortelsoep en pureer alles glad met een staafmixer.
  7. Serveer je wortelsoep met kokosmelk, gember & koriander in mooie kommetjes met een toefje verse korianderblaadjes on top. Eet smakelijk!
Notities
  • Geen fan van koriander? Vervangen door peterselie kan ook.
  • Geen bospeenseizoen? Experimenteer eens met winterwortel of zoete aardappel.