Zelf muesli maken
Porties
1grote pot
Porties
1grote pot
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de noten fijn. Meng met de overige droge ingrediënten: havermout, pompoenpitten, kaneel, zout.
  2. Verdeel de mix over een bakplaat bekleed met bakpoeder. Smelt de kokosolie in de magnetron en giet over de mix. Doe hetzelfde met de agavesiroop. Schep alles nog een keertje door elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schuif de bakplaat in de oven en schep elke circa 8 minuten om. Na 3x 8 minuten is je mix mooi goudbruin.
  4. Laat goed afkoelen en meng de rozijnen door je mix. Je homemade muesli is nu klaar voor gebruik! je muesli blijft circa 2 weken lekker in een afgesloten pot of blik.
Notities
  • Ik vind die agavesiroop erdoor erg lekker maar wil je liever helemaal niet zoeten, dan kun je ‘m ook gerust weglaten.
  • Geen kokosolie? Een scheutje zonnebloemolie werkt ook.
  • Geen agavesiroop? Gebruik honing.