Bloemkoolsoep met blue stilton
Porties Prep Tijd
8kleine glaasjes (of 4 grote kommen) 15minuten
Porties Prep Tijd
8kleine glaasjes (of 4 grote kommen) 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Snipper de ui en de knoflook. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook op zacht vuur aan.
  3. Doe 500 ml kokend water samen met de bloemkool, aardappel en de bouillonblokjes in de pan. Doe het deksel op de pan en kook de groente in circa 10 minuten gaar.
  4. Bloemkool en aardappel gaar? Draai het vuur uit, voeg de slagroom toe en pureer je soep tot een romige, gladde massa.
  5. Proef op zout en peper en voeg desgewenst wat van beiden toe (ik ben dol op vergemalen peper dus doe daar altijd wat meer van).
  6. Serveer met wat verbrokkelde blue stilton on top.
Notities
  • Geen fan van blauwe kaas? Kies voor een goede kwaliteit oude of Parmezaanse kaas.
  • Ook lekker: bestrooien met uitgebakken spekjes in plaats van kaas.