Boekweitpannenkoekjes met appelschijfjes, banaan & kaneel
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de appels, verwijder met een appelboor het klokhuis en snij in ringen. Niet te dun, anders breken ze. Je moet ongeveer 9 schijfjes uit 1,5 appel halen. Snij Bestrooi de appelringen aan beide zijden met kaneel.
  2. Prak de banaan in een grote kom met een vork, Doe het boekweitmeel, de eieren, het zout en de yoghurt erbij en mix met de staafmixer tot een egaal beslag.
  3. Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan. Leg drie appelschijfjes in de pan en bak een minuutje aan op een laag pitje.
  4. Draai om en schep een royale lepel beslag in het gat van elke schijfje. Het beslag gutst er uiteraard wat naast en overheen maar dat is prima.
  5. Bak rustig tot het beslag aan de bovenkant droog is en draai je boekweitpannenkoekjes dan voorzichtig om met een spatel. Bak nog even kort de andere kant en schep ze dan uit de pan.
  6. Herhaal stap 3 t/m 5 nog 2x en klaar ben je!
Notities
  • Heerlijk met een drupje maple syrup of biologische honing.