Mijn caesarsalade recept
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Porties Prep Tijd
3personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij het brood in dunne plakjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie, plus wat peper & zout. Schuif in de oven en bak in circa 18 minuten bruin en knapperig.
  2. Pak een grote, mooie schaal en doe hier de sla in. Ik heb dit keer lekker makkelijk een zakje gezellige sla gekocht. Oooh! 😉 Snij de radijs in de dunne plakjes en doe erbij. Schil de komkommer en snij met de kaasschaaf eveneens in dunne plakjes. Hussel het groenvoer even door elkaar.
  3. Breng water aan de kook in de waterkoker, zet een steelpannetje op het vuur en kook de 3 eieren in circa 3-4 minuten hard. Daarna even goed afspoelen met koud water, dan kun je ze makkelijker pellen.
  4. Maak nu de dressing: doe de mayo, worcestershiresaus, citroensap, 1 el olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, fijngesneden ansjovisfilets en wat peper en zout in een kommetje en roer goed door elkaar. Altijd even voorproeven!
  5. Snij de eitjes in vieren en verdeel mooi over de sla.
  6. Rasp een stukje parmezaan boven een kommetje. Strooi een deel van de parmezaan over de salade, en druppel eveneens een deel van de dressing eroverheen. De kaas en saus die je overhoudt zet je alvast op tafel.
  7. Als je goed hebt opgelet, heb je nu alle ingrediënten behalve twee van de drie teentjes knoflook gebruikt. Pel de twee teentjes, en wrijf die uit over de geroosterde plakjes ciabatta.
  8. Serveer de broodjes bij de salade. Eet smakelijk!
Notities
  • Uitgebakken spekreepjes smaken hier natuurlijk prima bij.