Fluffy yoghurtpannenkoekjes met honing & vers fruit
Porties Prep Tijd
9pannenkoekjes 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
9pannenkoekjes 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder en zout) in een grote kom.
  2. Splits de eieren en klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Neem hier echt even de tijd voor, dan worden je pannenkoekjes superluchtig straks.
  3. Mix yoghurt en eierdooiers door elkaar en vermeng met de droge ingrediënten. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel tot een egaal geheel. Niet te hard en heftig gaan kloppen, dan sla je alle lucht eruit.
  4. Verwarm een klontje roomboter in de pan en bak je fluffy pancakes per drie stuks op laag vuur in een grote koekenpan. Het omdraaien doe je voorzichtig, met een grote spatel.
  5. Serveer met een likje honing en lekker veel vers fruit.
Notities
  • Ook lekker: diepvriesfruit even inkoken met een beetje honing of suiker en dan warm over je pannenkoekjes gieten. Mmm!