Gevulde courgette met gehakt & kerrie
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de courgettes, droog af en snij de achterkantjes eraf. Snij beide courgettes over de lengte doormidden en schep met een lepel een deel van het zachte vruchtvlees eruit, zodat je in elke helft een geultje krijgt.
  2. Snipper de sjalotjes en de knoflook. Was de champignons (ja, ik was ze altijd kort hoor, één voor één afborstelen, daar heb ik het geduld niet voor) en snij in kleine stukjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, sjalotjes, knoflook en kerrie hierin een paar minuten aan. Door de kerrie mee te bakken komen de smaken extra goed vrij.
  4. Doe het gehakt en het ei in een kom en breng op smaak met zout, peper en de fijngesneden verse bieslook. Doe het champignonmengsel uit de koekenpan (met zo min mogelijk vocht) bij het gehakt en schep alle ingrediënten goed door elkaar.
  5. Leg de courgettebootjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel het gehaktmengsel met een lepel over de vier helften.
  6. Bestrooi elk courgettebootje met een beetje geraspte kaas, schuif de bakplaat de oven in en bak in circa 35 minuten gaar en goudbruin. Hopelijk ben je over dit recept voor gevulde courgette met gehakt & kerrie net zo enthousiast als ik!