Gevulde paprika’s met couscous
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe water in de waterkoker en zet aan.
  2. Gooi 200 g couscous in een grote schaal, doe het bouillonblokje en de harissa erbij en giet er 300 ml kokend water overheen. Goed roeren en even laten staan, tot al het vocht door de korreltjes is opgenomen.
  3. Doe de olijfolie en het citroensap erbij, weer even roeren en laten staan.
  4. Was de tomaten, snij in kleine blokjes en gooi (inclusief het vocht en de zaadjes) in de kom. Snij de bieslook en koriander fijn en doe eveneens erbij. Roer het mengsel goed om.
  5. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en gooi bij de couscous. Je raadt het al: weer even omscheppen.
  6. Was de puntpaprika’s en snij in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vier helften erop.
  7. Nu het lastigste gedeelte: het vullen van de paprika’s. Het fijnst is als je couscous een tikje klef is. is dit niet het geval: doe er lekker nog wat olijfolie bij. Verdeel de couscous met een lepel over de vier delen en druk met je vingers goed aan.
  8. Verbrokkel als laatste de feta over de vier delen en druk weer even goed met je vingers aan. Het is de bedoeling dat je je paprika’s gevuld serveert en dat niet de helft eruit dondert.
  9. Zet de paprika’s circa 30 minuten in de oven. Check tussendoor even of je feta niet verbrandt. Je gevulde paprika’s met couscous zijn klaar als de paprika’s gaar en gerimpeld zijn en de feta een tikje bruin.
Notities
  • Een bosje fijngesneden munt door je couscoussalade is ook errug lekker.
  • Voor couscoussalades geldt over het algemeen: even de smaken een uurtje laten intrekken is nóg lekkerder.