Goddelijke aardappelgratin met geitenkaas
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Was de aardappelen, droog ze zorgvuldig af, snij de eventuele vieze plekjes weg en snij in plakjes.
  2. Doe het gekookte water met een snuf zout en de aardappelschijfjes in een pan en kook circa 5 minuten. De aardappelschijfjes moeten niet door en door gaar worden, dan vallen ze uit elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de ui en snij in halve ringen.
  4. Giet de schijfjes af en stort in een stenen ovenschaal en hussel door elkaar met de uienringen. Leg de bovenste plakjes aardappel gezellig neer, die daaronder zie je toch niet.
  5. Kluts in een kommetje slagroom, witte wijn, ei, geraspte kaas, peper & zout door elkaar en giet over de aardappelschijfjes.
  6. Bak je goddelijke aardappelgratin met geitenkaas in circa 60 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Dit gerecht valt wat mij betreft in de categorie ‘slowfood’, dus niet stiekem de oventemperatuur omhoog schroeven en de baktijd verkorten hoor! Deze aardappelgratin moet echt even lekker pruttelen en inkoken.
  • Ook lekker: wat verse tijmblaadjes van hun takjes rissen en aan het room-ei-kaasmengsel toevoegen.