Hartige taart met groene asperges & munt
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Nodig voor de bodem:
Nodig voor de vulling:
Verder nodig:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in de magnetron. Hoeft niet helemaal vloeibaar te worden, als ‘ie maar zacht is.
  2. Meng bloem, zout, water en het grootste deel van de boter in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Hou ongeveer 1 el boter over om de ovenschaal in te vetten.
  3. Vet de ovenschaal in en bekleed de boden en de randen met deeg. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en randen, dan wordt het deeg sneller gaar.
  4. Bak de bodem 10 minuten voor op 180 °C.
  5. Snij de houtige achterkantjes van de asperges zodat deze precies in de ovenschaal passen. Ris de muntblaadjes van hun steeltjes en hak de blaadjes fijn. Strooi de muntsnippers over de asperges.
  6. Klopt eieren en room los in een apart kommetje en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout. Giet het eimengsel over de asperges en munt en schuif de taart terug in de oven.
  7. Bak je hartige taart met groene asperges & munt in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Taart een beetje bleekjes? Gewoon iets langer in de oven. Gaat de bovenkant te hard en is de bodem nog niet gaar? Stukje aluminiumfolie er overheen.
  • Let op: de asperges voorkoken is dus niet nodig!
  • Lekker met: wat losse plakjes gerookte zalm on top OF een drizzle olijfolie extra vierge + een snuf extra zeezout.
  • Geen zin in kruimeldeeg? Plakjes bladerdeeg gebruiken als bodem is ook prima.
  • Niet exact hetzelfde formaat ovenschaal in huis? Geen probleem, het komt allemaal niet zo nauw.
  • Meer hartigetaartrecepten vind je HIER.
  • Dit recept stond eerder in de Nieuwe Meerbode.